Ana Sayfa Haber 2024 Çukurova Öykü Ödülü İçin Başvurular Alınıyor

2024 Çukurova Öykü Ödülü İçin Başvurular Alınıyor

6 dk okunur
0
0
14

2024 Çukurova Öykü Ödülü için başvurular alınıyor… “Yalnızlık” temasıyla yazılacak olan öykülerle başvurmak için yarışma için son tarih 1 Ekim 2024… Detaylar Kitap Magazin‘de…

2024 Çukurova Öykü Ödülü için başvurular alınıyor2024 Çukurova Öykü Ödülü

2024 Çukurova Öykü Ödülü için başvurular alınıyor. Bu senenin temanın “yalnızlık” olacak. Yarışma için son başvuru tarihi 1 Ekim 2024. Seçici kurul ise Mustafa Balel, Özcan Karabulut, Süreyya Köle, Zafer Doruk, Süreyya Karacabey, Fadime Uslu ve Nihat Ziyalan‘dan oluşuyor.

Başvuru koşulları…

1) TEMA: YALNIZLIK

2) AMAÇ:

“Yalnızlığı soruyorlar; yalnızlık/ Bir ovanın düz oluşu gibi bir şey.” diyen Cemal Süreya, Çukurova’yı tarif eder sanki dizelerinde; yalnızlığın can yakan çukurovasını… Günümüzde yalnızca, toplumdan kendini soyutlayanların, toplumun dışına itilmişlerin olusturduğu bir olgu değil yalnızlık. Aksine, kalabalıkta yalnızlaşan insanlar çağından geçiyor zaman; birbirini anlamaktan uzak, kendini gözle görülmez cezaevlerine hapsetmiş, kolektif yaratımın, paylaşmanın uzağına düşmüşlerin ortadan kaldırılamaz, giderilemez yalnızlığından…

Ve biz bu yıl “Yalnızlık” diyoruz… Yazarlarımızı, “Çukurova Öykü Ödülü” kapsamında -yeni dünya düzeni ve dijitalleşmenin çok daha başka bir noktaya taşıdığı- yalnızlık ve yalnızlığın türlü halleri üzerine yazmaya davet ediyoruz.
İstiyoruz ki edebiyatımıza dünden bugüne çok sayıda eser ve yazar kazandıran Çukurova, bu yarışma sebebiyle yeni kazanımlara olanak sağlasın, yeni eser ve isimlerin ortaya çıkmasının, fark edilmesinin yolunu açsın.

3) KATILIM KOŞULLARI:

1. Yarışma, 18 yaş üzeri, Türkçe yazabilen -amatör, profesyonel ayrımına gitmeksizin- herkese açıktır.

2. Her yazar, yarışmaya yalnızca 1 öykü ile başvurabilir.

3. Yarışmaya gönderilen öyküler, dijital ve basılı hiçbir alanda yayımlanmamış, herhangi bir ödül almamış olmalıdır. Aksinin ispatı halinde kazanılmış tüm hakların iptali söz konusu olacaktır.

4. Öyküler, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, “1,5” satır aralığında yazılacaktır. Öyküler en fazla 7 sayfa olacaktır.

5. Başvurular rumuzla yapılacaktır.

6. Gönderilen elektronik postada 2 ekli dosya bulunacaktır. Birinci dosyada öykünüz, ikinci dosyada ise kısa özgeçmişiniz ile iletişim bilgileriniz yazılı olacaktır. Her iki dosya da yarışmacının rumuzuyla kayıt edilerek, birince özgeçmiş, diğerine öykü adı eklenecektir. “RUMUZ – Özgeçmiş”/ RUMUZ – Öykü adı” şeklinde.

7. Yarışmada dereceye girenler ve seçici kurulun yayımlanmaya değer gördüğü öyküler ortak bir kitapta toplanabilecek, yarışmaya öykü gönderenler bu şartı kabul etmiş sayılacaklardır. Kitapta öyküsü yer alan yazarlara 2 adet kitap gönderilecektir.

8. Yarışmada dereceye girenlere, 2024 yılı için, 17 Mayıs 2024 tarihli 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesindeki Tasarruf Tedbirlerine (8.Madde) istinaden para ödülü verilemeyecek, yarışmacılar teşekkür plaketi ile ödüllendirileceklerdir.

9. 1 Ekim 2024 tarihinden sonra gönderilen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10. Sonuçlar, manevi mirasına sahip çıktığımız Yeni Adana Gazetesi’nin kuruluş tarihi olan 25 Aralık’ta basın yoluyla duyurulacak, dereceye giren yarışmacılarla ödül töreni için ayrıca iletişime geçilecektir.

Üst Seçici Kurul:

1)Nihat Ziyalan

2)Mustafa Balel

3)Özcan Karabulut

4)Süreyya Köle

5)Zafer Doruk

6)Süreyya Karacabey

7)Fadime Uslu

Uyarı: Yarışmaya başvuranların, yarışma şartnamesini okuduğu ve koşulsuz “olur” verdiği kabul edilecektir.

Ön Seçici Kurul:

İlay Bilgili

Kaan Kara

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri İçin Başvurular Alınıyor

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri için başvurular alınıyor. Bu sene verilmeye başlanan …