Ana Sayfa Haber 81 İlin Kütüphanesi Dijitalleşiyor

81 İlin Kütüphanesi Dijitalleşiyor

4 dk okunur
7
0
68

81 ilin kütüphanesi dijitalleşiyor. Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir projeye imza atıyor. Bu projeye göre 81 ildeki kütüphaneler dijital ortama aktarılıyor. Detaylar Kitap Magazin‘de…

81 ilin kütüphanesi dijitalleşiyor

81 ilin kütüphanesi dijitalleşiyor

Hitit Kültür ve Turizm Projesi çerçevesinde Türk Telekom, ülkemizdeki sayısı binin üstünde olan kütüphane, kültür merkezi, ören yeri, İl Kültür Müdürlükleri, müzeler ve bütün Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nı dijital ortama ekliyor.

Türk Telekom, ülkemizin kültürel dünyasında yeni bir devir açmak için Kültür ve Turizm Bakanlığıyla “Hitit Kültür ve Turizm Projesi”ni yaşama döküyor. Türk Telekom ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında arasında yapılan protokol gereği 2024 senesinin sonuna dek çalışmalar sürecek.

Projeyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütün birimlerinde ihtiyaç hissedilen uygulamalar tek bir sistemin altında birleştirilir iken, ilave fiber kablolama yapılmak suretiyle Merkez Teşkilat, Devlet Tiyatroları, Kültür Varlıkları, Yazma Eserler Kütüphanesi, Müzeler ve İl Müdürlükleri’ne fiber hızıyla hizmet sunulacak. Birimler arasında kesintisiz ve güvenli internet sağlayacak olan Türk Telekom ülkemizin 81 kentindeki 1085 kütüphaneyi dijital ortama aktaracak. Bütün lokasyonlarda misafirlere Wi-Fi hizmetiyle ve gezici kütüphanelere de TT Mobil üstünden internet erişimi kesinti olmadan sunulacak.

Türk Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, Türkiye’nin dijitalleşmesine önem verdiklerini ifade ederek  “Türkiye’nin internet erişimini artırırken, kamu alanlarında topluma en iyi hizmeti sunmak için bu projeyi başlattık. Çünkü tüm çalışmalarımızda hayatın merkezine insanı alarak, teknolojiyi insanın ekonomik, sosyal ve ruhsal iyilik hâllerine hizmet etmek için kullanıyoruz. Bu dijital dönüşümle, yönetilebilir bir altyapının yanı sıra daha geniş ve zengin bir veri kaynağına erişilebilecek. Yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlarımızla ülkemizin hizmetinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bu çerçevede tarihsel yerleri de içeren Hitit Kültür ve Turizm Projesi’yle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı da ileri teknolojik imkânlar ile donatılacak. Arkeologların gözetiminde gerçekleştirilecek kazılar ile alana sene sonuna dek 30 kilometre fiber kablo döşenecek ve tarihsel bölge uçta uca dijitalleştirilecek.

 

Okumanda fayda var!

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması İçin Son Katılım Tarihi 2 Mayıs

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için son katılım tarihi 2 Mayıs… Osmangazi B…