Ana Sayfa Atölye Yaratıcı Okurluk Atölyesi Katılımcı Sayısıyla Dikkat Çekti

Yaratıcı Okurluk Atölyesi Katılımcı Sayısıyla Dikkat Çekti

4 dk okunur
0
0
64

Yaratıcı okurluk atölyesi katılımcı sayısıyla dikkat çekti… Dr. Korhan Altunyay… Yaratıcı yazarlık… Detaylar Kitap Magazin‘de…

Yaratıcı okurluk atölyesi katılımcı sayısıyla dikkat çekti

Yaratıcı okurluk

Dr. Korhan Altunyay’ın yönetiminde gerçekleştirilen, ücretsiz, herkese açık yaratıcı okurluk atölyesi, 3 Ağustos 2023’te yapıldı. İki oturumdan oluşan atölyeye katılım sayısı dikkat çekti.

Atölyenin videosuna ulaşmak için tıklayınız.

Atölye duyurusundan…

Nitelikli metinler okurları yaratmaya, okuduklarından yola çıkarak yeni bir dünya oluşturmaya motive eder. Bu tür metinler, zaten bir sorundan söz etmek, bir hayale can vermek için yazılır. Dolayısıyla okur da yaşantısına eklediği bu metinle, yazarın yaratıcılık serüveninin bir parçası olur. Onunla birlikte düşünür, hayal kurar, dertlenir, sorunlara çözüm bulur, hiç tanımadığı kıtalardaki insanlarla zaman geçirir. Kısacası dünyayı tanır, bireylerin yaşadığı her türden duyguya ortak olur, değişimden yana tavır almaya başlar.
Yaratıcı okur; metne kıyısından köşesinden sızabilen, yazarla birlikte düşünüp hayal kurabilen ve böylece kendi metni için yazma motivasyonu elde edebilen okurdur. Metni alımlama ve yazarla/metinle birlikte düşünebilme becerisini kazanmış olan yaratıcı okur, bir sonraki adımda bu becerilerini kendi metnini yaratmak için kullanır.

Yaratıcı okurluk

Yaratıcı okurluk nedir? Okurken yaratabilir miyiz? Okumanın yaratmak üzerindeki etkisi var mıdır? Okumak zaten yaratmak değil midir? Öykü ya da roman okumak, boşlukları görmemizi ve tamamlamamızı sağlar mı? Okuyarak metne sızabilir miyiz?
5 ay sürecek olan, her ay (2 haftada bir) bir yazarın öyküsünü yaratıcı okurluk deneyimi kazanmak için analiz edeceğimiz atölyeye katılmak isteyenlere metinler ulaştırılacaktır. Katılım şartlarını öğrenmek isteyenler özelden yazabilirler.

• Öykü yarışmalarında başarılı olmak,
• Yazarların öykülerini nasıl yarattığını öğrenmek,
• Okuduğu öykülerden yola çıkarak yeni öyküler yaratmak,
• Okuyarak ve analiz ederek yaratıcılığını aktive etmek,
• İyi bir yazar ve nitelikli bir okur olmak isteyenleri atölyeye bekliyoruz.

 

 

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Atölye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

2024 Tomris Uyar Öykü Armağanı’nı Gonca Gülbey Aldı

2024 Tomris Uyar Öykü Armağanı’nı Gonca Gülbey aldı… Yazı-Yorum Dergisinin düzenledi…