Ana Sayfa Haber Haldun Taner Öykü Ödülü Tuncer Erdem’in

Haldun Taner Öykü Ödülü Tuncer Erdem’in

4 dk okunur
0
0
19

Haldun Taner Öykü Ödülü Tuncer Erdem’in… Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği ödül Kötü Tabiat, İyi Doğa isimli kitabıyla Tuncer Erdem’in… Detaylar Kitap Magazin‘de…

Haldun Taner Öykü Ödülü Tuncer Erdem’inHaldun Taner Öykü Ödülü

Milliyet gazetesinin Haldun Taner anısına bu sene 35.’sini düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü’nü “Kötü Tabiat, İyi Doğa” kitabıyla Tuncer Erdem aldı.

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan, Milliyet Gazetesi’nin bu yıl 35’incisini düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü yarışması sonuçlandı. Ödül, “Kötü Tabiat, İyi Doğa” adlı kitabıyla Tuncer Erdem’e verildi. Seçici kurul gerekçesini “Öyküde parça- bütün ilişkisini öne çıkararak kurduğu felsefi ve şiirsel anlatımı nedeniyle ‘Kötü Tabiat, İyi Doğa’ adlı kitabıyla Tuncer Erdem uygun görülmüştür” sözleriyle açıkladı.

Tuncer Erdem kimdir?

Tuncer Erdem 1962 yılında İstanbul’da doğdu. 1980 yılında başladığı Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden 1985 yılında ayrılıp, Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’ne girdi. 1990 yılında Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. Çizimleri 1982 yılında mizah dergilerinde yayımlanmaya başladı. Ses dergisinin Atmaca ekinin ardından Çarşaf ve Gırgır gibi dergilerde çalıştıktan sonra, 1985’te Limon dergisini çıkaran kadro içinde yer aldı ve bu dergide yazısız kısa öyküler çizmeye başladı. Daha sonra bu çizgi-öykülerde kısa metinler de yer aldı. Tuncer Erdem, Limon’dan sonra yayımlanan Nankör ve Deli mizah dergilerinde de benzer çalışmalarını sürdürdü. Yazılı çizgi-öyküleri bir dönem Express, daha sonra Öküz dergilerinde yayımlandı.Bazı çalışmaları da İtalyan Tic dergisi ile Danimarka’da çıkan Levende Billede adlı sinema dergisinde yer aldı.

Jüri başkanlığını Doğan Hızlan’ın yaptığı Demet Taner, Metin Celâl, Ayşe Sarısayın, Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Filiz Aygündüz’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu B. Nihan Eren “Nefeshane”, Gökhan Yılmaz “Boşluk Dikeni”, Merve Koçak Kurt “Söz Sandığım”, Pelin Buzluk “Yer Değiştiren Sular”, Rıdvan Hatun “Billur Örüntüler”, Tuncer Erdem “Kötü Tabiat, İyi Doğa” kitaplarıyla kısa listede yer almıştı.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

“Ayşegül 20. Yüzyılda: 1940’lar”: İş Sanat’ta Yeni Etkinlik

“Ayşegül 20. Yüzyılda: 1940’lar”: İş Sanat’ta Yeni Etkinlik… Türki…