(Tamamen mizah amaçlıdır, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.)
Yazmış olduğu “Kasımda Aşk Başkaysa Ocakta Bambaşka” isimli romanı hiç satmayan yazar Erol D., başarısızlığının perde arkasını Kitap Magazin’e anlattı. Yazar Erol D., ülkedeki hiçbir okurun kendi kıymetini bilmediğini iddia etti.
2016 Ocak ayında ilk kitabı “Kasımda Aşk Başkaysa Ocakta Bambaşka” isimli romanı yayımlanan yazar Erol D., üç yıl boyunca bir tane bile kitap satamadı. Toplamda 16 fuar, 27 imza günü ve 8 panele katılan yazar, bir tane bile kitap imzalayamadığını belirtti.
“Tolstoy’dan neyim eksik?”
“Uzun yıllar boyunca bir roman yazmak için uğraştım. En sonunda bir aşk romanı yazmaya karar verdim. Piyasadaki bütün aşk romanlarını okudum. Hepsinden esinlenerek Kasımda Aşk Başkaysa Ocakta Bambaşka isimli romanı kaleme aldım. Kurgusu bana göre şahane. Kız zengin oğlan fakir. Tam kavuşacakları sırada birisi ölüyor. Kimin öldüğünü bilerek yazmadım. Okuyucu kimi öldürmek isterse onu öldürsün istedim. Batının modern akımıyla doğunun kültürünü birleştirdiğim, bireyin toplum içindeki yalnızlaşmasını ele aldığım şahane bir roman oldu. Gelin görün ki kitap bir tane bile satmadı. Fuarlarda ziyaretçilere neredeyse yalvardım olmadı. Kimse almadı. Söyleşilerime sadece teknik personeller katıldı. Hatıra olsun diye onlara hediye ettim. Ben gidince götürüp yayınevine teslim etmişler kitapları.”
“Eşim bile okumadı!”
“İnsanların benim kıymetimi bilmemesini hoşgörü ile karşılarım ancak eşim bile kitabı okumadı. Geçen gün baktım çaydanlık altlığı olarak kullanıyor kitabı. Kapak sıcaktan yanmış. Yayınevinde hiçbir editör romanı bitiremedi. Birkaç ay önce depoya uğradım. Baktım depocunun önünde kitap açık. Elinde de kalem var. Okuyup, beğendiği kısımların altını çizdiğini düşündüm. Kontrol ettim. Meğerse altılı ganyan ve iddia sonuçlarını not alıyormuş.”
“1 milyon satacak!”
“Yayınevine o kadar dedim bu kitap 1 milyon satacak ama kimse inanmadı. 1500 tane bastılar. Hepsi de aynı ay dağıtıma çıktı. Yıl sonu gelince kitapların hepsi iade edildi. İşin ilginç yanı toplamda 2000 adet iade geldi. Kitap o kadar beğenilmedi.”
“Yayınevi kuracağım. Yabancı dillere çevirilerini yaptıracağım.”
“Bu ülkede hiç kimse kitaptan anlamıyor. Ne yayıncılar ne de okurlar. Kimse kusura bakmasın. Bu ülke beni anlamadı. Çok şey kaybetti. Beni kitabı hiç satmayan yazar olarak tanıyorlar. Ama yılmadan çalışmaya devam edeceğim. Gerekirse kendi yayınevimi kuracağım. Romanımın yabancı dillere çevirisi için ajanslarla temas halindeyim. İnanıyorum, dünya beni anlayacak ve kıymetimi bilecek. Benim Tolstoy’dan neyim eksik!”